luni, 28 ianuarie 2013

Cozonac



Ingrediente:

500 g faina
½ lingurita sare
150 g zahar
5 galbenusuri
2 albusuri
300 ml lapte cald
50 g unt
75 g untura
60 g stafide
1 ou batut
1 lingurita coaja portocala
1 lingurita rom
vanilie
50 g drojdie

MDP:

Se face maiaua,amestecand drojdia cu 100 ml lapte caldut si cu 2 linguri faina,se lasa la loc cald acoperit.Ingredientele si vasele de preparare trebuie tinute la temp. camerei,sa nu fie reci.Se amesteca zaharul cu galbenusurile si se freaca spuma,se adauga din cand in cand putin lapte,sarea,romul,se incorporeaza apoi maiaua,faina,coaja portocala,vanilia,2 albusuri batute spuma,se framanta bine.Cand incepe sa se desprinda de pe castron si mana se adauga putin cate putin untul topit impreuna cu untura.Se framanta bine apoi se adauga stafide,se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut in loc cald.Se acopera vasul cu un prosop gros.Se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.Se intinde pe planseta o foaie ,se ruleaza,se pune in forma unsa cu unt si presarata cu zahar.Se acopera din nou cu un prosop gros,se lasa sa-si dubleze volumul.Se unge cu ou batut cu zahar si se da la cuptor la foc slab apoi la foc potrivit.Pt  a nu se arde deasupra se pune hartie de copt.Dupa ce s-a copt se lasa ¼ ora in forma sa se raceasca apoi se scoate se asaza pe un platou se pudreaza cu zahar vanilat.



Niciun comentariu: