Ingrediente:
500 g faina
½ lingurita sare
150 g zahar
5 galbenusuri
2 albusuri
300 ml lapte cald
50 g unt
75 g untura
60 g stafide
1 ou batut
1 lingurita coaja
portocala
1 lingurita rom
vanilie
50 g drojdie
MDP:
Se face
maiaua,amestecand drojdia cu 100 ml lapte caldut si cu 2 linguri faina,se lasa
la loc cald acoperit.Ingredientele si vasele de preparare trebuie tinute la
temp. camerei,sa nu fie reci.Se amesteca zaharul cu galbenusurile si se freaca
spuma,se adauga din cand in cand putin lapte,sarea,romul,se incorporeaza apoi
maiaua,faina,coaja portocala,vanilia,2 albusuri batute spuma,se framanta
bine.Cand incepe sa se desprinda de pe castron si mana se adauga putin cate
putin untul topit impreuna cu untura.Se framanta bine apoi se adauga stafide,se
presara putina faina deasupra si se lasa la crescut in loc cald.Se acopera vasul
cu un prosop gros.Se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.Se intinde pe
planseta o foaie ,se ruleaza,se pune in forma unsa cu unt si presarata cu
zahar.Se acopera din nou cu un prosop gros,se lasa sa-si dubleze volumul.Se
unge cu ou batut cu zahar si se da la cuptor la foc slab apoi la foc
potrivit.Pt a nu se arde deasupra se
pune hartie de copt.Dupa ce s-a copt se lasa ¼ ora in forma sa se raceasca apoi
se scoate se asaza pe un platou se pudreaza cu zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu