sâmbătă, 21 aprilie 2018

Paine pufoasa cu lapte batut






Iese o pâine de 1430 gr foarte buna la gust.
Ingrediente:

100 gr ou*
260 gr lapte batut
80 gr apa
830 gr faina Tip 650
120 gr zahar
8 gr drojdie granule/25 gr proaspata
12 gr sare
120 gr unt

MDP:

Amesteci ouale,apa,drojdia,putina faina.Pui untul moale,acoperi cu restul faina,presari peste ea sarea,lasi la dospit.Adaugi laptele batut,amesteci toate.Framanti un aluat moale care va avea 1530 gr. Lasi sa se dubleze.Inpingi in jos,framanti putin si formezi painea dupa plac.
Am impartit aluatul astfel:

8 bucati a cate 120 gr=960 gr
4 bucati a cate   95 gr=380 gr
1 bucata                       =190 gr

Le-am pus in forma 25 cm si am lasat la dospit.Am uns painea cu apa si am copt-o la 165  C,cca 35 min.Cam dupa 20 minute am acoperit-o cu hartie de copt,ca se eumenise destul.

Formula painii:

Ou.                                12,04 %
Lapte batut.                 31,32 ℅
Apa.                                 9,63 %
Faina.                          100 %
Zahar.                            14,45 %
Drojdie granule.             0,96 %
Sare                                   1,44 %
Unt.                                  14,45 %  



* 100 gr ou sau 2 oua mari a cate 57 gr cu coaja fiecare


Mon cher a zis ca daca ii pun umplutura de nuca e gata cozonacul.Miezul painii e auriu si dulce!Daca nu-ti place painea dulce reduci la 1/2 cantitatea de zahar.
















Niciun comentariu: