luni, 9 aprilie 2018

Negresa cu unt arahide





Reteta:
Peanut butter and fudge brownies with salted peanuts

Am dublat untul la crema dar tot a iesit prea dulce prajitura.Poate trebuia sa folosesc o ciocolata mai amara.Am folosit ciocolata menaj de la Lidl 200 gr si 80 gr ciocolata 75%.Ca sa nu te lesine tai bucati foarte mici.

Ingrediente:

Blat:
170 gr unt 82%
280 gr ciocolata
300 gr zahar
11/2 lta ex. vanilie
1/4 lta sare
4 oua mari
128 gr faina
1 cana(250ml) arahide sarate tocate

Umplutura:

240 gr unt arahide
100 gr unt
95 gr zahar
1/8 lta sare
1/8 lta nucsoara
1Lg lapte
1 lta es.vanilie

Glazura:

200 gr ciocolata
57 gr unt

MDP:

Blat:

Imbraci tava 25/35 cm cu hartie copt sa treaca de margini o ungi cu unt.Preancalzesti cuptorul la 185°C.Pui untul si ciocolata pe abur la foc mic la topit.Iei de pe abur,omogenizezi,adaugi zaharul,sare,vanilia si cate un ou pe rand.Omogenizezi bine cu mixerul dupa fiecare ou.Incorporezi prin rasturnare faina si apoi alunele.Intinzi in tava,coci cca 25 minute.Testezi si scobitoarea trebuie sa aiba atasate frimituri umede.Atentie sa nu usuci blatul.Lasi la racit.

Crema arahide:

Cu blender de mana omogenizezi untul arahidedaca e cu bucatele.Il mixezi cu untul,zaharul pudra,sarea,nucsoara apoi pui laptele si vanilia.Intinzi pe blatul rece.Dai la frigider cat prepari glazura.

Glazura:

Pui pe abur la foc mic untul si ciocolata.Iei de pe foc,omogenizezi,intinzi peste crema rece.Dai la frigider 1,5-2 ore.Ridici cu ajutorul foliei,tai.Pastrezi la frigider.Aduci la temperatura camerei si servesti.

























Niciun comentariu: