Ingrediente:
¼ kg fasole
3 lnguri
ulei
1 ceapa de
apa
2 linguri
smantana
1 gogosar
murat/crud
1 pastarnac
sare
piper
cateva
masline
MDP:
Se pune
fasolea la fiert cu apa cat s-o acopere,dupa primul clocot apa se arunca.Se
umple din nou oala cu apa rece,se pune peste fasole pastarnacul si ½ de
ceapa,se fierbe la foc potrivit pana cand bobul de fasole se desface usor.Se ia
de pe foc,se lasa la racit,se trece prin sita/mixeaza impreuna cu
pastarnacul.Pasta obtinuta se sareaza,pipereaza,se freaca cu zeama de la ½ de
ceapa trecuta prin masina tocat/soita cu 2 linguri smantana si uleiul turnat
incet.Cand s-a omogenizat,se asaza pe platou,se decoreaza cu felii gogosar si ½
de masline.Se serveste imediat sau tinuta la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu