joi, 16 ianuarie 2014

Spuma de fasole boabe

Ingrediente:

¼ kg fasole
3 lnguri ulei
1 ceapa de apa
2 linguri smantana
1 gogosar murat/crud
1 pastarnac
sare
piper
cateva masline

MDP:
Se pune fasolea la fiert cu apa cat s-o acopere,dupa primul clocot apa se arunca.Se umple din nou oala cu apa rece,se pune peste fasole pastarnacul si ½ de ceapa,se fierbe la foc potrivit pana cand bobul de fasole se desface usor.Se ia de pe foc,se lasa la racit,se trece prin sita/mixeaza impreuna cu pastarnacul.Pasta obtinuta se sareaza,pipereaza,se freaca cu zeama de la ½ de ceapa trecuta prin masina tocat/soita cu 2 linguri smantana si uleiul turnat incet.Cand s-a omogenizat,se asaza pe platou,se decoreaza cu felii gogosar si ½ de masline.Se serveste imediat sau tinuta la rece cateva ore.


Niciun comentariu: