miercuri, 1 ianuarie 2014

Lumanari dulci


Ingrediente:

cca 300 gr faina 00
120 g margarina
100 g zahar
2 oua mici
½ plic vanilie
alune macinate

Pt.Ganache:
500 ml smantana dulce din lapte
500 g ciocolata alba
3 linguri lichior sec

Pt Flacari:
zahar tos

MDP:
Amesteci faina,ouale,margarina bucatele mici,zaharul,vanilia(foto1),formezi o minge,lasi la frigider la odihna ½ ora.Intinzi apoi  gros de 3 mm.Tai benzi late de la 5 cm in sus(foto 2).Le rulezi pe tuburi metalice,suprapui aluatul,tai surplusul,daca e nevoie presezi cu mana sa se lipeasca.Aluatul este moale si e usor de lucrat(foto3).Le ungi usor cu unt topit si le rulezi prin alune macinate(foto4).Pui in tava cu hartie copt(foto5).Coci in cuptor preancalzit 20 min la 180 C.

Pt. Ganache:
Pui intr-o cratita neaderenta smantana dulce si ciocolata alba(foto 6).
Amesteci si topesti ciocolata la foc mic.Transferi totul in alt vas si adaugi lichiorul(foto 7).
Lasi sa se raceasca,apoi dai la frigider pana e rece.Inainte sa montezi poti pune 15 min la congelator.
Bati crema /Ganache cu mixerul pana obtii o crema moale si stabila(foto 8).
Umplii rulourile cu ajutorul unui pos,dai la frigider.

Pt. flacari: iei niste scobitori si le asezi pe o hartie de copt.Pregatesti un caramel blond/deschis la culoare si cu ajutorul unei linguri  torni putin pe fiecare scobitoare si ii dai forma de flacara.Cand caramelul s-a intarit pui rulourile vertical pe farfurie si infigi flacara cu scobitoare in ele.
Decorezi platoul cu crengute de brad si decoratiuni de Craciun si va arata GROZAV.
N-am mai pus toate pozele,le gasiti la adresa de mai jos.

Reteta:



Niciun comentariu: