duminică, 3 februarie 2013

Tort cu fulgi din spuma de oua


Ingrediente:
Pt. blaturile de ou
6 albusuri
180 g zahar tos
180 g zahar pudra
15 g amidon
Pt. crema de ciocolata:
250 ml frisca
150 g ciocolata glazura
20 ml rom brun

Pt. decorare:
250 ml frisca
20 g zahar tos
pudra cacao,dupa gust

MDP;
Se mixeaza zaharul cu spuma batuta din cele 6 albusuri,se presara amidonul si zaharul pudra,apoi se amesteca usor.Se coc 5 blaturi cu diametrul de 18 cm. fiecare.Apoi se zdrobeste marunt unul din cele 5 blaturi.
Crema se prepara cu o zi inainte.Se fierbe frisca si se vor topi amestecand usor bucatile de ciocolata.Se toarna intr-un bol,se mixeaza si se lasa la racit timp de o noapte.
A doua zi se mixeaza si se adauga rom,pana se obtine o consistenta spumoasa.Crema se aplica cu un pos pe cele 3 blaturi,apoi se formeaza structura tortului din cele 4 blaturi.
Se aplica spuma de frisca si zahar pe tort,apoi blatul faramitat,iar in final se presara cacao.

Niciun comentariu: