luni, 22 octombrie 2012

Galuste de aur

Ingrediente:
250 g faina
150 g zahar
2 galbenusuri
1 lingurita rom
coaja lamaie
putina sare
20 g drojdie
150 ml lapte
150 g nuci macinate
150 g unt
1 plic zahar vanilat
gem de fructe parfumate(capsuni,piersici,coacaze)

MDP:

 Freci drojdia cu 50 g zahar,adaugi 50 ml lapte,1 lingura faina,lasi la loc cald15 min,pana se dubleaza.Framanti,intinzi,tai in patrate cu latura de 4-5 cm.Pui pe fiecare cate 1/2 lingurita gem,aduni marginile,rotunjesti in palme,faci bilute,treci prin unt topit,dar nu fierbinte,apoi prin nuca macinata amestecata cu zahar si vanilie.Pui in tava unsa cu ulei una langa alta.Lasi sa creasca 20 min,apoi coci la foc mic 30 min.Galustile desprinse una de alta le servesti cu zahar pudra/frisca.

Niciun comentariu: