reteta de la KAMIS
Pentru 4 persoane
Aluatul:
8 g drojdie instant
1 lingura zahar
0,5 kg faina
3/4 pahar lapte
250 g margarina
2 oua
putina sare
Umplutura:
400 g ciuperci
1 ceapa
1 galbenus
1 lingura faina
1/2 pahar smantana
2 linguri ulei
sare
2 linguri nucsoara
1 lingura marar uscat
piper negru macinat
1 albus pentru ungerea pateurilor
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu faina,apoi se adauga toate ingredientele pentru a obtine aluatul pateurilor.Se lasa sa creasca.In acest timp inabusa ceapa si ciupercile taiate marunt.Se amesteca faina cu 3 linguri de apa,se fierbe,se adauga smantana,galbenusul,nucsoara,sare,piper,marar.Aluatul se intinde in jur de 1 cm grosime,apoi se taie patrate.Pe fiecare se pune umplutura si se strange in rulou.Se ung cu albusul batut.Se coc in jur de 20 minute la 220*C.
duminică, 16 martie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu