miercuri, 19 martie 2008

Papricas de pui Galeo

Reteta Galeo

4 portii

Ingrediente:

1 kg carne de pui
2 cepe mijlocii
1 lingurita boia dulce
2 lingurite pasta tomate
sare
piper
1 legatura patrunjel verde


Pentru galuste:

75 gr faina
50 ml ulei
100 ml apa
2-3 oua

Mod preparare:

Carnea se taie si se pune intr-o cratita la prajit in ulei.Dupa ce se rumeneste se scoate carnea.In grasimea ramasa se pune ceapa taiata marunt, boiaua, pasta de tomate,sare si piper se amesteca bine si se subtiaza cu apa.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba inabusit 20-25 min.

Galustile:
se fierbe apa ,se adauga uleiul si faina amestecandu-se bine.Ouale se adauga unul cate unul si se verifica aluatul care trebuie sa aiba o consistenta moale,dar sa nu curga.Se formeaza galuste de marimea unei masline cu ajutorul unei lingurite si se pun intr-o cratita cu apa fiarta si sarata.Se lasa sa fiarba 5-10 min. dupa care se scot si se lasa sa se scurga pe o farfurie.Se adauga in cratita cu carne unde se mai lasa sa fiarba 5-10 min.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta calda.

Niciun comentariu: