vineri, 16 noiembrie 2018

Briose/chec/prajitura cu mere





Briose/chec pufos si aromat!

Ingrediente:

375 gr faina
3 lte praf de copt
3/4 lta bicarbonat sodiu
180 gr unt
180 gr zahar
3 oua
150 ml lapte
2 Lg otet
1 praf sare
coaja lamaie,vanilie

Umplutura:

500 gr mere
1 Lg gris
1Lg unt
Scortisoara
Vanilie
Zahar dupa gust
Nuci-optional

MDP:

Cerni ingredientele uscate.Topesti untul,racesti amesteci cu restul ingredientelor lichide la temperatura camerei,le adaugi in faina,doar o umezesti.Ungi ulei si pudrezi cu faina forma 25 cm,torni 1/2 din aluat,asezi merele calite,amestecate cu scortisoara,vanilie,gris,racite.Presari nuci peste mere si pui din loc in loc aluatul ramas.Coci 175°C,30-35 min.




Niciun comentariu: