miercuri, 13 aprilie 2016

Chec cu suc acidulat








Ingrediente:

3 cani faina
3 cani zahar
5 oua >
225 g unt
1 lingurita es. vanilie
1 cana 7 up/pepsi/ce doresti

Glazura:

1 cana zahar
¼ cana 7 up

MDP:
In bol > amesteci faina si zaharul cu telul.Torni  ouale batute,amesteci  bine,adaugi untul inmuiat,mixezi sa se incorporeze,apoi adaugi sucul,omogenizezi iar apoi vanilia.Torni in forma 25 cm,coci la 160 C,cca 40-50 ,functie cuptor.

Glazura:
amesteci  zaharul  cu sucul torni pe checul rece.

NOTA:
este un chec fara praf de copt/alt afanator.L-am facut cu pepsi si are o culoare aurie,gust de unt e umed si pufos.Poti face si cu apa gazoasa dar maresti cantitatea de zahar.

Reteta:



Niciun comentariu: