marți, 25 martie 2014

Budinca de taitei de casa cu smantana si branza de vaci


Ingrediente 5 portii:

350 g faina
4 oua
50 g unt
350 g branza de vaci
50 g zahar
250 ml smantana
vanilina
coaja rasa de la o lamaie
sare

MDP;

Din faina 2 oua,putina apa si sare se prepara o coca.Se framanta,se lasa 15 min. la odihna.Dupa aceea se intinde foi de 1 mm grosime,care se taie patrate cu latura de 2 cm.Se lasa sa se zvante,se fierb 15 min. in apa clocotita.
Dupa fierbere,se scurg,se racesc  sub jet de apa rece.
Taiteii se amesteca cu branza de vaci,vanilia,coaja lamaie,25 g unt,galbenusurile de ou la care se adauga albusurile batute spuma si zaharul.
Se asaza in forma unsa cu restul de unt.Se da la foc moderat ,20 min pana se rumeneste.Se portioneaza si se serveste cu smantana.




Niciun comentariu: