luni, 12 martie 2012

Crema pasticcera/vanilie



Ingrediente:

150 g zahar
1 pastaie vanilie/coaja de la 1 lamaie
50 g faina
6 galbenusuri
1/2 l lapte

MDP;

Opresti 1 pahar lapte,restul il pui pe foc cu vanilia ,lasi sa se aromatizeze.Freci in bol:galbenusurile cu zaharul ca o crema,adaugi faina bati in continuare,adaugi paharul de lapte,amesteci si torni peste laptele de pe foc.Lasi la foc mic,amesteci continuu,cu lingura de lemn,lasi sa se ingroase,pana nu mai cade de pe lingura.Rastorni in castron,acoperi cu folie plastic,folosesti dupa dorinta.

2 comentarii:

lucikutza spunea...

Foarte frumos blogul tau.Am o intrebare se poate folosi crema aceasta si la umplerea torturilor,ca mi se pare gustoasa si as vrea sa o incerc la un tortulet.Multumesc mult.

Mariana spunea...

Se poate folosi la torturi,eclere,pt. umplut foi(eu o folosesc la Alba ca Zapada,pt ca nu-mi place crema facuta doar din faina fiarta cu lapte)o poti amesteca cu ness,esenta rom/menta,etc.