Ingrediente:
1 kg faina
100 g unt
100 ml lapte
250 ml smantana
1 vanilie
3 galbenusuri
3 oua intregi
300 g zahar
40 g drojdie
coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
umplutura
3 albusuri
300 g nuca
100 g zahar
vanilie
5 linguri cacao
20 ml esenta rom
MDP:
Se dizolva drojdia in 4 linguri lapte si 2 lingurite zahar.Dupa ce a crescut putin drojdia,intr-un vas se pune faina cernuta,se face o groapa in mijloc,se pun ouale,drojdia dospita,lapte caldut,smantana,toate ingred. pt aluat si untul caldut.Se framanta foarte bine.Se lasa la crescut.
Umplutura:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si romul,apoi nuca.Tavile sa fie putin incalzite,se ung cu untura de casa.Aluatul se imparte in 2,se intinde,la mijloc se pune 1/2 din umplutura,se ruleaza,se pune in tava,se lasa la crescut in tavi.Apoi se coc 50-60 min.Dupa 1/2 ora se intorc tavile in cuptor,pt a creste uniform.
Reteta:
Mirela Dinica-bucatar sef Casa Ardeleneasca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu