marți, 13 martie 2012

Briose noi cu crema vanilie















Ingrediente:

250 g faina manitoba*
250 g faina 00
1 ou
120 g lapte
50 g unt
60 g apa
100 g zahar
1 plic drojdie
1 vanilie
1 praf sare

80 g unt pt intins aluatul
zahar si apa pt luciu

Pt Umplut:

zahar granulat
crema vanilie/ce doresti


Crema vanile:

1 ou
3,5 linguri zahar
1 lingura faina
250 ml lapte
coaja lamaie/aroma lamaie

MDP:

Pregatesti maiaua din:100g faina,60 g lapte,drojdie.
Lasi 1 ora la crescut,adaugi restul ingred. si lasi 2 ore sa dospeasca.
Se intinde aluatul de 3 ori cu 80 g unt( daca nu -l poti intinde f subtire mai pui putin unt,daca nu ajunge).Dupa fiecare inpaturire pui la frigider 30 min.Intinzi foaia ,tai dreptunghiuri si le tai in mijloc,treci capetele prin taietura de cateva ori.Le pui in cuptor cald la 40-50 C,pt crrestere.Dupa 1 ora pui cu un cornet crema in centrul impletiturii.Lasi la crescut o ora inainte de a presara zaharul.Ungi cu apa presari zaharul,coci la 180 C, 10-15 min.Dupa coacere pe ungi/stropesti cu un sirop din apa si zahar.

Nota:

faina manitoba* = faina cu un continut sporit de proteine, > de 18%.Folosita pt:paine,pizza,cozonac.

Niciun comentariu: