marți, 13 martie 2012

Melci picanti




Ingrediente:

5 linguri pasta tomate
1 lingura ulei masline
6 catei usturoi
1 crenguta rozmarin
2-3 fire marar
1 lingurita boia iute

Pt aluat:

250 g margarina
400-500 g faina
300 ml apa
sare

MDP:Intr-un castron cerne faina cu un praf sare,toarna apa in mijloc,framanta bine,intinde o foaie mai grosuta.Unge foaia cu margarina frecata si impacheteaz-o ca pe un portofel.Lasa la rece min 30 min.Intre timp incinge uleiul.Adauga pasta tomate dizolvata intr-o cescuta apa rece.Dupa ce a dat in cateva clocote aromatizeaza cu usturoiul zdrobit,boia,rozmarin si marar tocate fin.
Intinde aluatul si unge-l cu pasta de sos picnt.Ruleaza si taie felii groase de cel putin 2 cm.Asaza-le in tava unsa cu ulei si hartie copt.Coace-le cca 40-45 min.

Niciun comentariu: