marți, 25 ianuarie 2022

Pogăcele ungurești

 




Pogăcele dospite,fragede,foietate.Bune!

Ingrediente:

100 gr lapte

1Lg zahăr

30 gr drojdie proaspătă

600 gr făină

250 gr unt

300 gr brânză dulce/Quark

2 gălbenușuri

25 gr sare

100 gr smântână 20%

Pt decor

1 ou bătut

70 gr cașcaval ras fin

Mdp:

Dizolvi drojdia cu zahăr și lapte.Cand e spumoasă o pui peste celelalte mixezi 5-10 minute, cureți de pe bol,formezi o bilă, acoperi cu prosop, lași la dospit 1,5 ore.

Scoți pe masa înfăinată,aduci marginile in centru, întinzi un dreptunghi,presari 1/2 din cașcaval,rulezi,lași la crescut 30 de minute.

Pudrezi sulul cu făină,întinzi un dreptunghi de un cm gros,ungi cu ou,presari cascaval,tai rondele cca 4 cm, așezi în tava cu hârtie de copt.Coci 200°C,cca 15 minute,pana-s aurii.





Niciun comentariu: