marți, 25 ianuarie 2022

Ciorbă cu năut, perișoare, dreasă cu iaurt

 



O ciorbă/supă turcească.

Ingrediente 4 porții:

Pt. perișoare:

300 gr carne amesteci

1 ceapă rasă fin

1 lta piper

1/2 lta sare

Pt. prăjit perișoarele:

1 Lg ulei

1 Lg unt

1 Lg mentă uscată

Pt. Supă:

100 ml orez bob lung

1,5 litri apă

1 conservă năut

Pt. Dres supa:

300 ml iaurt

1/2 lămâie sucul

1 gălbenuș

1 Lg făină

Mdp:

Pun in oală orezul și apă.Il fierb sub capac 10 minute la foc mediu.Daca năutul nu e fiert bine îl pui odată cu orezul.

Dregi supa:

Amesteci iaurt,suc lămâie,gălbenușul, făina,diluezi cu o cană din apa de la fiert orezul amestecând continuu.

După ce orezul a fiert torni amestecul iaurt in fir subțire în supă, amesteci continuu.Fierbi 5 minute,adaugi năutul daca e fiert bine,perișoarele.

Pt perișoare: amesteci ceapă rasă,carnea condimentele, frămânți 3-4 minute.Formezi cu mâna udă biluțe cât cireașa,le treci prin făină.

Încingi uleiul in tigaie,pui perișoarele,le rumenești.Cad sunt rumene pui untul, topești,pui mentă,o lași să aromeze uleiul.

Le torni în supă cu tot cu grăsime,fierbi 2-3 minute.Iei de pe foc adaugi o linguriță sare.

Servești presărată cu boia dulce/ iute.













Niciun comentariu: