marți, 25 ianuarie 2022

Cozonac Alex







 Rețeta cozonac Alex Cirtu(toate secretele dezvăluite)

Fiind un cozonac cu smântâna dulce îl poți păstra 9-10 zile.Miezul e ușor umed,deci s-a folosit cantitatea corectă de grăsime.

Ingrediente 2 cozonaci:

1 kg făină de cozonac

50 gr drojdie proaspătă

290 gr zahăr

10 gr zahăr Bourbon

300 ml lapte călduț

200 ml smântână 32%

1 Lg extract vanilie

1 Lg rom- băutură nu esență

20 gr coajă lămâie

3,4 gr sare

100 gr unt 82%

100 ml ulei 

5 gălbenușuri mari

Umplutura:

250 gr nucă măcinată

40 gr cacao

5 albușuri

150 gr zahăr

1 Lg extract vanilie

120 gr stafide 

60 ml rom/ vișinată pt hidratat stafidele

2 lte cardamom măcinat-optional

20 gr coajă de portocală rasă

Pt uns:

2 gălbenușuri

2 Lg unt topit

Pt pudrat după copt:

Zahăr pudră cu aromă de citrice

Mdp:

Vezi :Bun de copt

* Este un cozonac bun! Făina mea nu a absorbit în totalitate uleiul.

Pt uns :am amestecat gălbenușurile cu untul topit,am uns cu o pensulă de silicon și a ieșit cam cu dungi/cărări.

Mi-ar fi plăcut mai multă nucă.













Niciun comentariu: