Rețeta cozonac Alex Cirtu(toate secretele dezvăluite)
Fiind un cozonac cu smântâna dulce îl poți păstra 9-10 zile.Miezul e ușor umed,deci s-a folosit cantitatea corectă de grăsime.
Ingrediente 2 cozonaci:
1 kg făină de cozonac
50 gr drojdie proaspătă
290 gr zahăr
10 gr zahăr Bourbon
300 ml lapte călduț
200 ml smântână 32%
1 Lg extract vanilie
1 Lg rom- băutură nu esență
20 gr coajă lămâie
3,4 gr sare
100 gr unt 82%
100 ml ulei
5 gălbenușuri mari
Umplutura:
250 gr nucă măcinată
40 gr cacao
5 albușuri
150 gr zahăr
1 Lg extract vanilie
120 gr stafide
60 ml rom/ vișinată pt hidratat stafidele
2 lte cardamom măcinat-optional
20 gr coajă de portocală rasă
Pt uns:
2 gălbenușuri
2 Lg unt topit
Pt pudrat după copt:
Zahăr pudră cu aromă de citrice
Mdp:
Vezi :Bun de copt
* Este un cozonac bun! Făina mea nu a absorbit în totalitate uleiul.
Pt uns :am amestecat gălbenușurile cu untul topit,am uns cu o pensulă de silicon și a ieșit cam cu dungi/cărări.
Mi-ar fi plăcut mai multă nucă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu