luni, 2 iulie 2018

Prăjitura cu mere





Prăjitură turnata cu blat pufos cu umplutura de mere.O poți face și cu vișine, ciocolata sau ce poftești.


Ingrediente:

450 gr faina Tip 650
200 gr zahar
180 gr urda/ricotta
200 ml ulei
300 ml lapte
3 oua
3 Lg rom băutură nu esenta
2 vanilie
2 prafuri de copt/20 gr

Umplutura:
1 kg mere
Zahar după gust
1Lg unt/ulei
Vanilie
1 praf scortisoara

MDP:

Amesteci cu lingura brânză, zaharul,romul,vanilia.
.Adaugi ouale apoi treptat uleiul apoi treptat laptele,adaugi faina amestecata cu praful de copt.
Torni 1/2 aluat în tava 25/35 cm cu hârtie de copt,presari uniform scortisoara din belsug,așezi cu lingura merele.Pui cu lingura restul aluat,nivelezi.
Coci 160 C cca  35 min.

Umplutura:

Razi și storci merele,adaugi zaharul,untul/uleiul,scorțișoară le așezi pe foc,le gătești, la final pui vanilia.Lasi la răcit.



Niciun comentariu: