marți, 10 iulie 2018

Brioșe cu brânză și coacaze










Reteta: Muffins alla ricotta- blog.cookaround.com
Aromate și pufoase!
Ingrediente:

200 gr faina
230 gr ricotta
200 gr zahar
3 oua
1 lămâie coaja
1 lta suc lămâie
1 praf de copt

am adaugat:
1 vanilie
1 praf sare
3/4 cana coacăze
4 Lg apa
2 Lg zahar
30 gr zahar pudra vanilat

MDP:

Mixezi albușurile cu sarea și zaharul pana ai o bezea lucioasa.Lasi deoparte.
Mixezi brânza, zaharul,coaja lămâie,gălbenușurile. Adaugi faina și praful de copt,mixezi bine,adaugi 1/2 cana coacaze.Incorporezi albușurile de jos în sus.Coci la 160 C,  cca 20-25 min.
Oprești câteva coacăze pt decor.
Din restul cca 20 coacăze le zdrobești cu zaharul,adaugi apa pui pe foc și lași pana apar bășicuțe pe toată suprafața. Lași la răcit. Strecori,amesteci cu zaharul pudra.Decorezi.

Rețeta nu conținea fructe și nici glazura.Ar fi trebuit sa pun zahar pudra mai mult sa am o glazura mai groasa,ca așa o luau fructele la vale.Ies 8 brioșe mari-forme Al.

Mure din gradina mea soi Thornfree









Puișorii mei drăgălași


















Niciun comentariu: