vineri, 4 iunie 2010
Covrigei crocanti
Ingrediente 4 portii:
500 g faina
200 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare fina
Pt garnisit:
200 ml lapte/apa
1 lingura rasa sare
MDP:
1.Freci drojdia cu zaharul pana devine lichida,adaugi 100 ml lapte si 150 g faina,amesteci,lasi la dospit 30 min.
2.Adaugi restul de lapte,untul topit,sarea,amesteci bine,pui restul faina,framanti bine sa ai un aluat uniform si elastic.Lasi cca 20 min la crescut.
3.Rupi bucati de aluat,rulezi un sul subtire,modelezi covrigii,ii pui in tava,lasi la crescut 5-10 min.
4.Ii dai la cuptor bine incins cca 20 min,ii scoti ii ungi cu lapte/apa,presari saredai iar la copt 2-3 min,pana devin crocanti.Lasi in tava pana se racesc complet.
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
covrigi,
Iunie 2010,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu