vineri, 4 iunie 2010
Colacei cu susan
Ingrediente 4 portii:
1 kg faina
2 oua
15 g drojdie
200 g zahar
200 ml lapte
200 g margarina
2 linguri seminte susan
sare
MDP:
1.Dizolvi zaharul in lapte caldut,pui drojdia,amesteci bine.Adaugi galbenusurile frecate cu sare,faina,framanti pana se incorporeaza faina,adaugi margarina topita,framanti sa ai un aluat uniform,elastic.Lasi la crescut 30-40 min,la cald.
2.Rupi bucatele de aluat faci suluri de gros. unui deget,din care tai bucati de cca 25 cm,modelezi covrigi rotunzi/in forma de opt,etc.
3.Ii asezi in tava,ungi cu albusurile batute usor cu sare,presari susan,dai la cuptorul bine incins pana devin aurii.
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
covrigi,
Iunie 2010,
susan,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu