miercuri, 11 mai 2022

Pâine/ baghete/chifle

 





Ingrediente:

900 gr făină Tip 650

2 c apă+30 ml-functie de faina folosită

2,5 lte/10 gr zahăr

14 gr drojdie uscată

1 Lg/17 gr sare

90 gr ulei rapiță

Mdp:

Am pus în bol mare 2 căni apă,am adăugat zahărul, drojdia,am amestecat,am lăsat cca 5 minute,am adăugat cam 1/3 din făină,am amestecat bine.Am turnat restul făinii deasupra să o acopere,am pus sarea,am lăsat să dospească.Am adăugat uleiul și am frământat.Am pus în bol și am lăsat să se dubleze.Am format pâinea că un melc,am pus-o în forma 24 cm,am așezat 4 borcane de 800 ml pe lângă formă,am pus un prosop peste ele și am lăsat la crescut.

Am uns-o cu apă,am tăiat-o,am presărat susan.

200°C,cca 30 minute.

Greutate pâine: 1260 gr.


















Niciun comentariu: