joi, 16 aprilie 2020

Pâine "vopsită "






M-au inspirat pâinile din comerț negre, cu secară, etcetera care au doar 10% făină neagră /de secară restul fiind făină albă și sunt aduse la culoarea pe  care ar trebui sa o aibă astfel de pâine cu caramel, mult mai ieftin ca făina de secară.

Ingrediente :

1,5 c apă
1,5 c lapte
1,5 lte sare-rase
1,5 lte drojdie uscată -rase
7,5 c făină Tip 650
2 Lg mix 7 semințe
3 lte cafea de orz-rase

Mdp:

Prepari o maia din apă, lapte,drojdie și puțină făină. Când e spumoasă adaugi cafeaua, sarea,semințele și restul de făină treptat.Framanti, lași la dospit sa se dubleze în bol (cât mărimea oalei în care vei coace painea) căptușit cu hârtie de copt O pudrezi cu făină deasupra și înlături excesul cu palma . Ai grija sa nu ai un inel mai larg ce se roteste pe deget ca poti zgaria pâinea.
Incingi cuptorul la 230 C,  cu oala în el.Daca uiți sa o pui la încins ca se mai întâmplă, o pui pe aragaz la foc mare cât tai pâinea. Oala mea are 28 cm. Nu am mai pus capacul pt. că pâinea când crește depășește mult oala.Introduci pâinea în cuptor, pulverizezi bine cu apă, coci 50-60 minute /funcție cuptor.Scoti pe grătar , îndepărtezi hârtia, lași la răcit. După 15 minute poți așeza un prosop deasupra dacă vrei crustă moale.


Flori de măr pentru voi:


Și de păr :







Niciun comentariu: