miercuri, 15 aprilie 2020

Pâine coapta în oală





Ingrediente :

1 c lapte
1/2 c apă
1 lta sare
1 lta zahăr
1 plic drojdie uscată
1 c făină neagră de grâu
2,5 c făină Tip 650

Mdp:

Amesteci apa, laptele, zahărul și 1-2 linguri din făină. Lași la dospit.Cand e spumoasă adaugi restul ingredientelor, frămânți. Vei avea un aluat foarte lipicios. Lași 10 minute, apoi începi sa iei aluatul de pe marginea bolului îl ridici în sus și apoi îl aduci în centru.Dai ocol bolului apoi mai repeți o data.Lasi iar 10-15 minute, repeți plierea. Lași sa se dubleze. Formezi pâinea, o așezi intr-un bol aproape cât oala (26-28 cm) în care vei coace pâinea , căptușit cu hârtie de copt. Lași 30 minute.Incingi oala  și capacul in cuptor la 220 C, transferi pâinea în oala încinsă (o ridici cu ajutorul hartiei), pui capacul și coci 20 minute.
Indepartezi capacul lași sa se rumenească cca 10 minute.Lasi 5 minute la răcit pe grătar și apoi așezi un prosop deasupra, sa ai o crustă moale.


Simfonie în alb:






Simfonie de parfumuri!Nu mă mai satur sa miros delicatele flori de cireș! 


Niciun comentariu: