vineri, 24 mai 2019

Sufleu din frunze de revent


Reteta :Preparate culinare din legume mai puțin folosite

Rubarba reduce riscul de cancer și dezvoltarea anormala a celulelor.Are conținut mare de fibre,indicata în indigestii.Rubarba proaspătă rece,ajuta la echilibrarea acizilor stomacali și digestiei.E tonica și regeneratoare a celulelor hepatice,scade tensiunea arteriala,reduce colesterolul rău. Nu e recomandata celor cu guta.Reduce presiunea arterială și e benefica femeilor la menopauza.Are proprietăți antibacteriene,ajutând la inhibarea afecțiunilor produse de stafilococul auriu.Vitamina King din rubarba reduce rezistenta organismului la insulina și ajuta la tratarea afecțiunilor renale. Vezi: Beneficiile consumului de rubarba-adevarul.ro


Ingrediente:

500 gr frunze tinere și mici de revent/rubarba
1 Lg faina
2 Lg unt
50 gr șunca
4 albușuri
100 gr cașcaval
sare

Mdp:

Opărești frunzele în apa clocotita cu sare.Iei de pe foc,torni apa rece.Scoti frunzele,le toci mărunt și le pui pe foc cu o parte din unt.Tai șunca și o amesteci cu frunzele.Prepari un sos alb din faina și restul de unt.Scoti o lingura de frunze din vas și o amesteci cu sosul alb și albușurile bătute spuma.
Presari cașcaval peste frunzele de revent din vas, pui aceasta compoziție peste sosul alb și presari din nou cașcaval. Coci la foc potrivit 10-15 min.

Flori din gradina mea pentru voi.














Niciun comentariu: