vineri, 24 mai 2019

Ciorba de revent



Reteta:Preparate culinare din legume mai puțin folosite

Pentru ca e sezonul rubarbei am ales acesta rețetă în care se folosesc frunzele tinere,mici care nu-ti aduc moartea ,cum abereaza unii.Pentru ca nu consumi zilnic cantitati industriale.Pentru liniștea lor acidul oxalic se găsește în toate legumele.
Acid oxalic se găsește in:
-ceai alb și verde
-cafea
-mere
-mango
-banane
-carambola
-rodii
-portocale
-kiwi
-smochine
-sfecla
- vinete
-fasole verde
-sucuri de fructe
-cartofi,cartofi dulci
-ardei verde
-napi
-dovlecei
-roșii
-chard
-andive
-cacao
-varza
-arahide
-pui
-ghimbir
-Chili
-muștar
-soia
-ovăz
-moşmon
-linte
Extras din Controversa acidului oxalic în alimente

Iată ce spune wikipedia :
Acidul oxalic în concentrații mari se gaseste (în ordine descrescatoare) in:
-hrisca
-carambola
-piper negru
-pătrunjel
-semințe mac
-revent/rubarba
-spanac
-gulia
-banane
-cacao
-ciocolata
-majoritatea nucilor
-majoritatea fructelor de pădure
-fasolele

Frunzele de ceai (Camellia sinensis) sunt cunoscute pt una din cele mai mari concentrații de acid oxalic,în comparație cu alte plante.

se găsește și în măcriş/ştevie

Ingrediente:

4-5 frunze revent cu petiol (tinere)
3 Lg orez
3 Lg smântână
1 ou
1 ceapa
1 litru borș
2 litri apa
sare

Mdp:

Speli,tai bucăți reverul și -l pui la fiert în apa.Adaugi ceapa tocata mic și orezul ales și spălat. Când totul este fiert pui borșul fiert separat.Potrivesti de sare,adaugi oul bătut separat cu smântână, lași sa mai dea câteva  clocote. În loc de orez poți pune 2-3 cartofi cuburi mici.








Niciun comentariu: