duminică, 25 februarie 2018

Orez umplut cu praz si dovlecel


Ingrediente:

1 ceapa mare fin tocata
2 catei usturoi mari fin tocati
200 gr orez cu bob lung
1 lta cimbru tocat sau 1/2 lta cimbru uscat
700 ml supa legume
1 varf lta sofran
120 gr parmezan ras fin


200 gr praz feliat fin
300 gr dovlecel taiat sferturi si feliat fin
1 varf cutit nucsoara
sare
piper

smantana pt. servit

MDP:

In tigaie incalzesti 1-2 linguri ulei si calesti ceapa si usturoiul 5-6 minute la foc mic.Adaugi orezul,amesteci sa se acopere boabele cu grasime,pui cimbrul.Aduci la fiert supa si sofranul,o pui cate putina peste orez, lasi pana supa e absorbita si orezul gatit.Iei de pe foc, incorporezi parmezanul.
In alta tigaie pui putin ulei, pui prazul il gatesti 4-5 minute apoi adaugi dovlecelul si mai lasi 5 min.pe foc mic.
Incingi cuptirul la 180 C.
Captusesti o cratita de 24 cm cu hartie copt pui in ea 1/2 din orez, presezi bine,acoperi cu amestecul de praz si acoperi cu restul orezului, presezi bine.Acoperi cu folie/capac si coci 20-25 min.Scoti din cuptor lasi 10 minute apoi rastorni pe farfurie si servesti fierbinte cu smantana.

Nota:

Daca nu ai sofran sau ti se pare cam scump poti inlocui cu putin turmeric.



Niciun comentariu: