vineri, 14 mai 2010

Bomboane cu bacon



Ingred pt 80-100 buc:

14 felii grose bacon
2 cani zahar
1/2 cana apa
1/2 cana sirop light porumb
1 cana unt
1 cana smantana(heavy cream)
2 lingurite vanilie

MDP:

1.Incalzesti cuptorul la 200 C.Pui hartie in tava,pui baconul si-l coci 20-25 min,pana e crocant.Scoti pe prosop hartie,lasi la racit.Faramitezi 5-6 fasii de bacon,restul lasi intregi.
2.Pui hartie in tava.In oala mare cu fundul gros,pui zaharul,apa,siropul porumb,la foc mediu-mare.Lasi pana face bule ,amesteci ocazional,sa se evapore apa,sa se caramelizeze zaharul si sa aiba culoarea chihlimbarului.
3.Folosesti termometrul,pt monitorizarea caramelului.Cand ajunge la 320 F si e maro-auriu,adaugi incet smantana,untul,vanilia,omogenizezi.Cand caramelul ajunge la 243 F,iei de pe foc,il torni pe hartia din tava.Lasi 15 min sa se raceasca,adaugi fasiile bacon,lasi la racit pana cand caramelul este flexibil si usor de lucrat.
4.Rulezi caramelul si baconul impreuna,tai excesul,continui cu restul,tai excesul.Din ruloul obtinut tai bucatele mici.Pastrezi la rece,dar adauci la temp camerei inainte de servit.

Reteta:

http://www.fureyandthefeast.com/2009/09/bacon-caramels/

Niciun comentariu: