vineri, 14 mai 2010

Bile din caise



Ingred:

225 g zahar Muscavado
175 g caise fin tocate
50 g unt
50 ml smantana grasa(double cream)
50 ml apa
1 lingurita suc lamaie
cocos/fulgi migdale


MDP:

Pui untul,zaharul,apa,in tigaie la foc mic,pana se dizolva complet zaharul.
Aduci la fiert si gatesti pana cand atunci cand iei putin amestec si-l pui in apa rece la 115C pe un termometru pt zahar,poti face o minge moale.Iei de pe foc,pui smantana.
Repui pe foc,gatesti amestecand continuu,pana cand putin amestec pus in apa rece sau 150 C pe un termometru pt zaharpoate fi rulat intr-o minge tare.
Iei de pe foc,pui caisele,amesteci bine,lasi sa se raceasca.Formezi bile mici,le treci prin cocos/migdale sa se acopere,racesti pana se intaresc.

Reteta:

http://shamrockfoods.ie/Recipes/Apricot-Muscovados-62.aspx

Niciun comentariu: