miercuri, 5 februarie 2020

Chifle pestrițe






Ce faci cu pulpa după ce extragi sucul?O arunci pur și simplu sau o folosești la supe,mâncare, pâine,deserturi.O poți congela/deshidrata și folosești în loc de vegeta.E plina de vitamine,minerale,fibre și poate îmbogăți chifle mici cu care poți tenta un prichindel.Tai în 1/2 pui o frunza salata, șuncă, cascaval/cei place lui, un sos și ce mai ai prin frigider și-i dai o gustare vesela vitaminizata.

Ingrediente 6 bucăți :

300 gr făină Tip 650
15 gr zahăr
1/4 lta  (1,25 gr ) sare
1 lta  (3,15 gr ) drojdie uscată
1 ou mare (50 gr fără coajă )
100 ml apă
30 gr unt 82%

50 gr pulpă legume*

Mdp:

Pui apa,drojdia,zaharul în bol.Cerni puțin din făină,amesteci,cerni restul făină deasupra,pui sarea si untul,lași la dospit.Cand crapă faina deasupra,frămânți , lași iar la dospit.Cand s-a dublat, scoți pe masa , adaugi pulpa legume,framanti bine sa se distribuie uniform.Imparți în 6 bucăți a câte 89 gr fiecare.Aluatul a avut 535 gr. Faci bile,lași 10-15 minute sub folie.Iei o bila întinzi un dreptunghi mic,întorci aluatul,rulezi așezi în tava 17/27 cm. Lași sa se dubleze acoperite cu folie.Ungi cu lapte,presari susan.Coci 180 C, cca 30 minute  cu abur.Am pus tava cu chifle în cuptorul în care aveam o tava cu varză-asta a fost aburul în cazul meu.

*pulpa legume a fost compusa din: morcov,pătrunjel frunze,ghimbir,păstarnac, sfecla.
Eu nu amestec când fac suc fructe și legume.Legumele verzi sunt amarui-bune pentru ficat și limfa etc.și nu cred ca e indicat sa le combin cu un fruct dulce.



Niciun comentariu: