vineri, 1 martie 2019

Pateuri cu legume





Rețetă adaptata:Vegetable Samosa


Umplutura:

1 Lg ulei rapiță
1 ceapa tocata fin
2 căței usturoi zdrobiți
1 cartof (150 gr) cuburi mici
1 morcov (150 gr) cuburi fine
100 gr mazăre congelata
1/2 lta curry/ ce-ti place
100 ml supa vegetala
sare
piper

Aluat:

225 gr faina
1 lta sare
2 Lg ulei rapiță
100 ml apa

MDP:

Umplutura-Incalzesti uleiul,pui ceapa și usturoiul,condimentezi.Prajesti cca 10 minute pana-s moi.Adaugi legumele,amesteci bine,pui supa,pui capacul,fierbi foc mic 30 min. Când legumele sunt moi lași la răcit.
Aluat-Amesteci faina cu sarea.Faci o adâncituri, pui uleiul și adaugi apa,frămânți 5-10 min.Obtii o coca tare.Acoperi,lași 30 min. Împărți în 12 buc (cca 28 gr).Întinzi un disc de 15 cm. Îl tai în 1/2.Latura tăiată o aduci spre arcul de cerc pana la 1/2.Ungi cu apa și aduci peste cealaltă latura.Vei obține un con.Pui o lingura umplutura,ungi marginea,faci câte un pliu pe cele doua fețe, apoi le unești și sigilezi întorcănd marginea. Încingi uleiul sa fie 1/3 din înălțimea tigaii, prăjești 8-10 minute pana-s rumene și crocante.

Nota:
La aluat trebuia mai multa apa,pentru ca se întinde foarte greu.Pentru ca am pus umplutura mai multa 4 plăcinte le-am umplut cu branza+salam+dulceață ardei iute.













Niciun comentariu: