luni, 11 februarie 2019

Creveti cu usturoi



Reteta: Best garlic shrimp recipe quick and easy -Chef Buck

Am înjumătățit rețeta dar și așa ies doua porții mari.O porție cuprinde 25 de creveti.

Ingrediente:

400 gr creveti cruzi congelați-Atlas
1/4 c ulei măsline
1/4 c usturoi tocat fin
1/2 ardei iute mic,uscat tăiat
1/2-1 lta paprica
1/4 lta sare
1/4 lta piper
3 Lg/1 lămâie sucul
1/4 c pătrunjel tocat

MDP:

Decongeleazi crevetii 12 ore în frigider în strecurătoare. Când vrei sa-i gătești, pregătești toate ingredientele:toci usturoiul,pătrunjelul, storci lămâia. Încingi uleiul în wok, adaugi ardeiul iute/fulgi chilii,lași puțin apoi adaugi usturoiul.Il sotezi cca 1 minut apoi adaugi crevetii pe rand îi lași 1 minut,pui paprika,amesteci.Adaugi sucul lămâie,sare,piper, pătrunjel. Iei de pe foc și servești cu felii de paine. Timpul cât ții crevetii pe foc nu trebuie sa depășească 2-3 minute pentru a nu deveni gumosi. Alege creveti cruzi nu prefierti dacă vrei sa rămână gustul în tigaia ta și nu a altuia.
Acestea fiind spuse va doresc în aceasta zi însorită sa pregătiți crevetii și sa va bucurați de ei alături de un vin bun.






Niciun comentariu: