luni, 3 decembrie 2018

Găluște de gris

Nu trebuie sa ai gris cu granulație mare merge la fel de bine și cu gris fin.
Le fierbi în supa sau separat,cum poftești.Exclus în apa.

Ingrediente:

1 ou/58 gr fără coaja
60 gr gris fin-de la Lidl
sare
O farfurie 355 gr

MDP:

Așezi farfuria pe blat lucios.Bati oul și începi sa adaugi treptat grisul.Cand ai incorporat aproape tot grisul farfuria începe sa se rotească de aceea trebuie o farfurie ușoară pana în 400 gr. La final consistenta va fi curgătoare. Adaugi sarea.Lași la temperatura camerei 2 min. Vei vedea ca isi schimba consistenta,nu mai curg.Acum înmoi lingura în grăsimea de la suprafață supei și formezi cu o linguriță găluștele. Din aceasta cantitate ies 9 găluște pufoase ai cu forma bine definita.
Daca vrei sa faci din 2 oua și nu au fiecare 58 gr cântărești cât au și aplici regula de trei simple.

Ai uitat-o? Uite cum calculezi:

Presupun ca ai doua oua de 125 gr fără coji.
58 gr ou..............60 gr gris
125 gr ou.............x

x=125×60/58=129,3=129 gr gris
S-a respectat proporția?
60/58=1,034

129,3/125=1, 034

sau altfel:
58×1,034=59.97=60






Niciun comentariu: