joi, 9 octombrie 2014

Placinta turnata cu ciuperci



O minune de placinta,blat pufos si fin si cel mai important se face foarte repede,scapi de intins foi.

Tava 34/24 cm.

Ingrediente:

Aluat:

400 ml iaurt/lapte batut/smantana/kefir
160g unt/margarina
2 oua
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
280 g faina alba
2 lingurite praf de copt

Umplutura:

600 g ciuperci
3 cepe
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
sare
piper

MDP:

Topesti untul/margarina,torni in bol mare,pui peste ea:
sare,zahar,iaurt,oua,amesteci bine cu mixerul,la final incorporezi
 faina amestecata cu praful de copt.Torni ½ din aluat in tava cu hartie
de copt,intinzi umplutura,pui restul de aluat,nivelezi,coci in cuptor preancalzit
 la 180 C,35-40 min,verifici cu scobitoarea.Tai rece.
Umplutura:in putin unt/ulei calesti ceapa taiata mic,pui ciupercile,le lasi
 pana se evapora toata zeama,lasi sa se racoreasca,pui verdeata tocata,asezonezi cu sare,piper,incorporezi ouale.

Reteta aluat:




Niciun comentariu: