vineri, 7 noiembrie 2008

Madlene cu alune caju




Ies 24 buc.

Ingrediente:

1 cana faina patiserie
2 Linguri alune caju,usor prajite
1/2 lingurita praf copt
un praf sare
10 Linguri unt nesarat(=0,5 cana +2 Linguri)
3 oua,la temp. camerei
2 galbenuse
2/3 cana zahar
1 lingurita extract vanilie
zahar pudra,pt presarat, sau
57 g ciocolata tocata-opional pt uns,sau
1/2 cana cipsuri ciocolata


Pregatire:

1.Pui in robot faina si alunele,le mixezi sa obtii un praf cat mai fin.Cerni faina cu praful copt si sarea(pui inapoi bucatile care nu trec prin sita),repeti cernutul.
2.Topesti untul la foc mediu,lasi sa faca bule,sa fie maro auriu,cca 3-4 min.Iei de pe foc si racesti la temp. camerei(nu e nevoie sa strecori partile solide de pe fund,ele dau aroma).
3.Bati ouale si galbenusurile la vit. mare pana se dubleaza,adaugi treptat zaharul,si bati pana se albesc si se ingroasa.Pui vanilia,delicat incorporezi faina.Amesteci cateva linguri de aluat in unt,amesteci sa se combine.Torni amestecul de unt in aluat si racesti 20 min.
4.Preancalzesti cuptorul la 190*C,ungi si pudrezi cu faina formele de madlene.Pui o bucata de aluat in fiecare forma si coci 12-15 min,pana cand le atingi in centru, madelenele revin inapoi.Racesti cca 3 min,apoi rastorni pe gratar de sarma.
5.Madlenele se pudreaza traditional cu zahar,dar pot fi imbracate in ciocolata.Inmoi ciocolata pe baie apa,amesteci constant pana se omogenizeaza.Amesteci sa se raceasca pana la temp. corpului(cca 28,88 C).Ungi madelenele pana la 1/2 in ciocolata,scuturi excesul de ciocolata si lasi sa se intareasca pe hartie in tava.Poti ingheta madlenele pt 5 min,sa ajuti ciocolata sa se intaresca,dar le servesti la temp. camerei.

Reteta aici:

Cashew Madeleines

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3971

Niciun comentariu: