luni, 3 noiembrie 2008

Flori dovlecei umplute



Ingrediente:

20 flori dovlecei
3/4 cana orez alb
1 lingurita frunze menta fin tocate
28 g ceapa rasa
28 g dovlecel ras
28 g rosii,rase
3/4 cana ,plus 1 Lingura ulei masline
1/2 cana suc lamaie,proaspat
2 varfuri cutit sare
2 varfuri cutit piper

Pregatire:

Pui florile dovlecel in apa rece,sa se deschida si sa le prepari mai usor.
Intr-un bol mare pui orezul,toate ingredientele tocate si rase,1/2 din ulei si sucul lamaie,un praf sare si unul de piper,amesteci bine.Cu lingura mica,umplii florile cat sa le poti inchide.Asezi florile pe fundul uni oale mari,cu deschizatura in jos pe fundul oalei.Torni suficienta apa sa le acoperi.Pui 1 praf sare si 1 praf piper,restul de ulei si suc lamaie,acoperi si fierbi la foc mic cca 40 min,pana orezul a absorbit tot lichidul.
Asezi o farfurie cu susul in jos,peste florile umplute,ianainte de a le gati sa nu se ridice/misca.

Reteta aici:

Stuffed Zucchini Flowers

http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_37054,00.html

Niciun comentariu: