miercuri, 16 ianuarie 2019

Tocana de pasare cu măsline



Reteta-Almanahul gospodinei reteta 1134 Pasare cu masline I

Nu am trecut titlul real pt.ca nu e mancare de masline ci tocana de ceapă cu urme de măsline.

Ingrediente:

1,5 kg pasare
1,5 kg ceapa
200 gr masline
200 gr ulei
2 foi dafin
100 gr lamaie
200 ml vin
Sare
Piper

MDP:

Pasarea se portioneaza si se fierbe pe 1/2.Se scoate din supa si se prajeste in ulei.Ceapa se taie pestisori,se caleste in ulei,se stinge cu supa,apoi se toarna peste carnea prajita,se adauga dafinul,sare,piper si maslinele care Atentie! au fost fierte separat 45 min. Deci nu isi mai lasa gustul in mancare ci in apa care o arunci.Se toarna vinul si se da la cuptor,la foc potrivit pentru ca sosul sa se lege bine.Cand e aproape gata se asaza peste mancare felii de lamaie si se mai lasa cca 10 min. la cuptor.Se serveste rece.





Niciun comentariu: