sâmbătă, 27 octombrie 2018

Conopida lipicioasa





Reteta adaptata pinchofyum.com. General tso's cauliflower

Poti pacali un mofturos,ca nu se simte conopida.Tot ce trebuie sa faci,e sa o servesti FIERBINTE,poti sa o acompaniezi cu orez.

Ingrediente:

Sos:
1 Lg ulei susan
3 catei usturoi tocat fin
1 bucatica ghimbir ras
1/2 c supa pui/vegetala
1/2 c sos soia
1/3 c otet orez
1/4 c zahar/dupa gust*
2 Lg pasta tomate
2 Lg amidon
1-2 Lg apa

Aluat:

1 c faina/128 gr Tip 650
2/3 c /85 gr amidon
1 1/2 lta praf de copt
2 lte sare
4 oua
cca 1/2 c apa

1 conopida cca 600-700 gr
seminte susan
ceapa verde
ulei pt.prajit(cca1litru)

MDP:

Sos:
In tigaie mica incalzesti uleiul susan,adaugi usturoiul si ghimbirul,sotezi 1-2 min.Adaugi restul ingredientelor.Amidonul il dizolvi in 1-2 Lg apa.Fierbi pe foc mic.Se ingroasa foarte repede.Pt. ca am folosit sos soia dark si sweet in cantitati egale nu am mai pus zahar si a iesit dulce acrisor.Lasi deoparte.

Aluat:

Bati ouale,pui treptat faina,amidonul amestecate cu praful de copt si sare.Adaugi apa sa ai un aluat destul de gros,care sa acopere conopida dar sa se scurga usor.

Prajirea:

Torni in wok uleiul.Cand e incins adaugi conopida scursa de excesul de aluat.Uleiul trebuie sa o acopere.Cand s-a rumenit o scoti pe hartie absorbanta.Prajindu-le mai mult ies mai crocante.

Fierbinti le treci prin sos sa se acopere uniform.Servesti presarate cu susan si ceapa verde.


Nota:
Conopida prajita e foarte buna si cu sos de branza sau pur si simplu cu telemea cremoasa de capra.
Sosul din reteta il poti folosi si la dovlecei pane.Merge de minune.

Niciun comentariu: