miercuri, 31 octombrie 2018

Chifle cu ciuperci




Reteta adaptata: munatycooking.com   Mushroom onion pinwheels breakfast recipe

Un aluat destul de greu de lucrat,foarte moale,dar rezultatul este de exceptie.Ies chifle foarte fine si pufoase.Il poti folosi cu umplutura dulce.

Ingrediente:

Aluat:
3/4 c lapte cald
1 1/2 Lg otet alb
1/4 c ulei
1 Lg/15 gr unt topit
2 lte drojdie deshidratata
1 Lg zahar
1/4 lta praf de copt
1/4 lta bicarbonat
1/2 lta sare
3 Lg apa calda
2 1/2 c/320 gr faina Tip 650

Umplutura:
1 ceapa tocata
11 ciupercute mici(200 gr am pus)
sare
piper
2 Lg ulei
1 Lg unt
4 Lg ketchup

MDP:

Amesteci laptele cald si otetul lasi 5 min.Cand s-a branzit pui peste el uleiul,untul topit si racit.In bol mic amesteci drojdia,apa calda,1/4 lta zahar,acoperi,lasi sa faca spuma cca 10 min.Cerni faina cu praful de copt,bicarbonat,zahar,sare.Peste drojdie adaugi amestecul lapte/lichid,amesteci,adaugi faina treptat,framanti 10 min.Acoperi cu prosop ud,lasi 1,5-2 h sa se dubleze.

Umplutura:
Incingi tigaia,pui uleiul si untul,adaugi ceapa,sotezi pana e translucida.Pui sare,piper,ciupercile,le rumenesti,iei de pe foc.
Intinzi aluatul un dreptunghi de 71/45 cm,intinzi sosul rosii,lasi un cm pe margini,tai 11 felii.Asezi tava 23/25 cm,cu hartie copt,acoperi,lasi cca 40 min.la dospit.Ungi cu apa/lapte/ou presari susan,coci 180°C,cca 20 min.pana-s aurii.

Nota:

Am copt in forma 25 cm.cam mare,dar alta n-am.Poti folosi 1/2 Lg zahar la aluat daca nu agreezi gustul dulce si sarat.








Niciun comentariu: