duminică, 20 mai 2018

Prajitura cu morcovi



Reteta adaptata desertdecasa.ro
O prăjitură frageda,potrivit de dulce și buna,parca si mai buna a doua zi.

Ingrediente:

200 gr morcov fiert si pasat
480 gr faina
200 gr zahar
2 plicuri vanilie
350 ml apa minerala
10 gr praf de copt
100 ml ulei rapita
100 gr stafide
80 gr cocos deshidratat
150 gr gem caise
80 gr nuca tocata
1 praf sare
100 ml lapte batut*

MDP:

Preancalzesti cuptorul la 180°C.Imbraci tava 25/35 cm cu hartie copt.
Amesteci:apa carbogazoasa,zaharul,morcovracorit,lia,laptele batut,praful de copt,sarea,stafidele.Amesteci faina si cocosul le incorporezi cu spatula treptat in ingredientele lichide.Coci 25-30 min.Scoti din cuptor,lasi 10 min la racorit,intinzi gemul,presari nuca.

*laptele batut nu era in reteta originala,dar mi s-a parut aluatul prea vartos asa ca l-am subtiat.Am fiert morcovii intregi si i-am pasat fara sa adaug lichid de la fiert.








Niciun comentariu: