sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Prajitura cu ulei masline si caise

si chec umplut cu gem aceiasi reteta


Pufoasa!

Pt Tava 33/23 cm am > de 1,5 ori cantitatile.

Ingrediente:

255g zahar fin
345 ml lapte
coaja rasa o lamaie >
1 1/2 pastaie vanilie-semintele
150 ml ulei ev. masline
4.5 lingurite lichior de soc/lapte
3 oua(165-180g) usor batute
300g faina
6 g praf copt
3/4 lingurita bicarbonat sodiu
12 caise >,taiate pe 1/2
fulgi migdale pt. presarat

MDP;

Cuptor180C.Tava cu hartie de copt.Pui pe foc < lapte,coaja lamaie,zahar,lasi 3-4 min,amesteci pana se dizolva zaharul.Nu lasi laptele sa fiarba,iei de pe foc,pui vanilia,ulei masline,lichior,lasi 5-10 min. sa se racoreasca.Pui ouale batute,fainacernuta cu preful de copt si bicarbonat.Torni in tava asezi caisele,presari migdalele,coci 30-35 min.pana e aurie,verifici cu scobitoarea.Racesti cateva min. in tava apoi pe gratar cca o ora, portionezi.

reteta














Niciun comentariu: