sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Paine dulce






Ingrediente:

3 cani apa calda
3 linguri drojdie uscata activa*
3 lingurite sare
4 linguri ulei vegetal
½ cana zahar
8 cani faina/1 kg

MDP:

Pui in bol mare apa calda,drojdia sare,ulei,zahar,4 cani faina,lasi sa se dubleze.Adaugi treptat restul de faina,framanti,pui in bol uns,rotesti aluatul sa se unga peste tot,acoperi lasi sa se dubleze.Impingi aluatul in jos,lasi cateva min. la odihna,formezi painile,pui in tava unsa,lasui la crescut pana se dubleaza.Coci in cuptor preancalzit la 175 C,35-45 min.In ultimile min. in functie de cuptor poti acoperi cu hartie copt sa nu se rumeneasca prea tare.Eu nu am facut-o.
Iese o paine frageda insa prea dulce pentru a fi mancata cu ciorba/felul 2.Merge foarte bine cu alune,nuci,cascaval,cafea sau umlputa ca un cozonac.

*drojdia mi s-a parut multa,asa ca am pus doar 2 plicuri instant.

Reteta:

http://allrecipes.com/recipe/grandma-vandorens-white-bread/

Niciun comentariu: