miercuri, 13 septembrie 2017

Sarbusca(din Moldova)



Reteta:Almanahul gospodinei.

Este o supa,deci poti pune patrunjel tocat.Nestiind ce este am pus leustean.E buna si asa chiar daca nu e ciorba.La servit poti acri cu otet sa fie putin acrisoara.Zerul meu a fost proaspat doar ce s-a scurs branza.Pt. ca nu am cheag prea grozav ramane mult lapte in zer,de aceea in sarbusca mea sunt si bucatele de branza.

Ingrediente:

1,5 litri  zer de lapte
1,5 litri apa
100 gr morcov
50 gr radacina patrunjel
100 gr ceapa
300 gr cartofi
50 gr ulei
50 gr malai/gris
1legatura verdeata
sare

MDP:

Toci morcovii si patrunjelul rondele iar ceapa mic
Le calesti in ulei si le pui la fiert in apa amestecata cu zer. Dupa cca 20 min. pui cartofii cubulete,sare iar cand zarzavatul si cartofii sunt gata presari malaiul/grisul si mai fierbi inca 15 min.La sfarsit adaugi verdeata tocata.





Niciun comentariu: