miercuri, 11 februarie 2015

Paine alba







Ingrediente:

450 ml apa rece
4 linguri zahar
30 g drojdie proaspata/2 lingurite uscata
8 linguri ulei
800 g faina tip 650
1 ½ lingurita sare

pt uns painea:
1 lingura apa
pasta tomate(cat o aluna)

MDP:

Intr-o cratita mare pui apa,zahar,ulei,drojdia,amesteci bine cu lingura lemn,pui din faina cam 1/3 sa ajungi la consistenta semilichida,amesteci bine 1-2 min,pui capacul,lasi pana incepe sa iasa pe langa capac.Adaugi restul fainii,framanti aluatul pana se desprinde de mana,il pui iar in cratita,pui capacul si-l dai la frigider peste noapte.Scoti din frigider,intinzi aluatul presari sarea,il impaturesti de catecva ori,formezi painea,o ungi cu ulei,accoperi si lasi 1-2 ore la crescut.Incingi cuptorul la 220C,cand esti aproape sa coci painea o crestezi,pui un bol inox pe foc dai apa in clocot.Ungi painea cu o lingura de apa in care ai dizolvat pasta de tomate,o asezi in cuptor pui bolul sub ea si il inclini sa curga putina apa in tava,inchizi repede usa,cocii cca 45 min.Tava de tort de 25 cm.Poti injumatati cantitatile si face in masina de paine.


Niciun comentariu: