Ingrediente:
4 lamai netratate
60g zahar
1 ou
1 lingura rasa amidon porumb
nuca cocos rasa
10 g unt
1 rulou de aluat de tarta/ nisipos
MDP:
Speli lamaile si razi putina coaja,dai la rece.Storci sucul lamaie(cca 8 cl),apoi diluezi cu el amidonul,adaugi zaharul si oul,ingrosi la foc mic,amesteci ocazional,cca 5 min.Opresti focul,pui untul,pui in castron lasi la racit cel putin 1 ora in frigider.Intepi aluatul cu furculita,apoi decupezi 18 linguri.Asezi lingurile de aluat pe spatele lingurilor si coci 10 min,la 170C.Decorezi lingurile cu crema pe care o pui in cornet.Decorezi cu nuca cocos si coaja lamaie rasa.
Poti face aluatul nisipos/tarta din:
250 g faina
125 g unt
70 g zahar pudra
2 galbenusuri
5 cl apa/lapte
1 praf sare
http://www.gourmandenise.fr/index.php?post/2011/07/12/Petites-cuill%C3%A8res-sabl%C3%A9e-%C3%A0-la-cr%C3%A8me-de-citron-vert-et-copeaux-de-noix-de-coco-Atelier-Co-lunching%2C-suite-et-fin-%21
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Foarte original si apetisant.
O idee foarte interesanta!
Trimiteți un comentariu