duminică, 17 noiembrie 2019

Bărcuțe cu gutui și mere






Plăcinte pufoase cu aluat ce se potrivește la plăcinte dulci/sărate.

Ingrediente 20 bucati:

2 oua
120 gr zahar
250 ml lapte
18 gr drojdie proaspata/6 gr uscata
100 gr unt
600 gr făină  (350 gr faina 000 +250 gr făină Tip 650)
1/2 lta sare
1 plic vanilie

Umplutura:

1300 gr mere ( mere+ gutui sau dovleac)
4-5 Lg zahăr
1 Lg unt
scorțișoară

MDP:

Maia:amesteci drojdia,laptele călduț, o lingură zahar,3 linguri faina,lași la dospit.
Peste făina amestecata cu sarea pui maiaua,ouăle, restul de zahăr,vanilia,frămânți.La final adaugi untul moale,frămânți sa ai un aluat moale ușor lipicios.Lasi la dospit sa se dubleze. Degazezi, lași iar la crescut.Degazezi iar,lași sa crească, scoți pe masa înainta fin și împărți în 20 bucăți de 55 gr. Ții sub folie.Pui hârtie copt în tăvi. Iei o bucata,întinzi pe masa înfainata fin cât o farfurie desert.Pui umplutura,sigilezi, întorci marginea lăsată, sigilezi.






Așezi în tavă,lași spațiu intre ele.Pastrezi sub folie.Cand au crescut,ungi cu ou bătut. Coci 180 C, cca 30-35 min.

*Aluatul dospit îl poți pune în frigider pana a doua zi.
Doar am amestecat ingredientele sa se umezeasca faina și l-am dat la rece.






Niciun comentariu: