miercuri, 29 noiembrie 2017

Rulouri la tigaie




Ingrediente:

2 cepe/200 gr
1 morcov/160 gr
4 Lg ulei
400 gr carne porc
1legatura patrunjel
1 lta pasta tomate
1 lta boia dulce
piper
sare
1 catel usturoi
2 foi dafin
fulgi chili
smantana-pt servit

Aluat:
180 gr faina
2 oua
1/4 lta sare

MDP:

Aluat-amesteci toate ingredientele infoliezi,lasi la temp. camerei 30 min.
Toci carnea si ceapa fin,razi morcovul fin.Pui in tigaie uleiul calesti ceapa, cand s-a inmuiat adaugi morcovul il inmoi si pe el,pui carnea o gatesti si pe ea.Iei de pe foc,pui patrunjel tocat,lasi la racit.
Pe masa infainata fin intinzi un patrat de cca 50 cm
Intinzi uniform umplutura, rulezi strans,ungi marginea cu apa sa se lipeasca sulul.Asezi cu lipitura in jos tai 16 bucati.Asezi rulourile cu taietura in sus in tigaie,pui bulionul dizolvat in apa,dafin,usturoiul zdrobit,boia dulce,sare, piper, fulgi chili-optional.Apa trebuie sa ajunga la 1/2 rulourilor,pui capac si fierbi la foc mic cca 30 min.Din cand in cand pui cu lingura sos peste rulouri.Completezi cu apa daca scade prea mult.
Servesti rulourile cu sos si smantana.

Nota:
Poti pune direct pe foaie umplutura fara sa o gatesti.



Niciun comentariu: