miercuri, 7 ianuarie 2015

Prajitura cu coacaze






Ingrediente:
  • 2 ¾ cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 cana zahar
  • ¾ cana ulei
  • 1 cana smantana/iaurt
  • 2 oua
  • 1 cana coacaze
Preparare:
  1. Se amesteca separat ingredientele uscate si separat ingredientele umede.
  2. Se adauga amestecul de ingrediente uscate, treptat, in celalalt bol si se amesteca.
  3. Se adauga ¾ din fructe si se amesteca pana rezulta un aluat omogen.
  4. Se pulverizeaza ulei in formele de briose, se pune aluat cu o lingura pana la ¾ din inaltimea formei, iar deasupra se presara fructele ramase.
  5. Se coc la 200 grade pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand se rumenesc, iar scobitoarea cu care se face testul iese curata.
  6. Se scot din cuptor si se pun pe prosoape de hartie unde se lasa sa se raceasca.
  7. Eu am copt-o on forma tort, i-am pus deasupra o glazura din crema de branza amestecata cu gem gros de coacaze si am decorat-o cu fructe proaspete.
Reteta:



Niciun comentariu: